Русенският университет получи дарение от Малтийския орден в Швейцария

14:52, 15 дек 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 декември със съдействието на Посолството в Берн се осъществи дарителска акция, в рамките на която за Русенския университет потегли натоварен ТИР със 120 маси – обзавеждане за студентски аудитории и зали, съобщават от учебното заведение. Помощта се предоставя от Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, като цялостната организация за подготовка на дарението беше осигурена от Посолството на Република България в Берн.

Това е шестото поредно дарение за последните три месеца, като изпратената до момента хуманитарна помощ – електрически болнични легла и друго обзавеждане – беше предназначена за болниците в Казанлък, Силистра, за Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Света Анна” Варна и на болница „Пирогов”, София.

Активната хуманитарна дейност стана възможна благодарение на възстановения през 2013 г. от Посолството на Република България в Берн контакт с Фондация „Помощ и Подкрепа”. Това е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария. Основана е през 1994 г., като само за тази година организацията е изпратила по целия свят над 150 TIR-a и корабни контейнера хуманитарна помощ. 

През 2013 и 2014 г. посолството реализира съвместно с Фондацията успешни хуманитарни акции, в рамките на които бяха изпратени  дарения на болнични легла и обзавеждане за Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София” гр. София, както и дарение на дрехи, обувки, одеала, завивки с получател Българския червен кръст, които бяха предназначени за бежанците в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама