Бургаски рокаджии създадоха „Сила”, вдъхновена от Елисавета Багряна (аудио)

15:01, 15 дек 15 / Любопитно 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На българската рок сцена здраво стъпват нови лица. Името е Rock Unknown Persons. Така се казва групата, която е създадена в Бургас през 2010 г. Вече са печелили и награди – през 2012 г. са победители в Battle of the bands Burgas и в Pop-Rock Fest Nesebar.

Момчетата обикалят страната вече две години и свирят на българската клубна и открита сцена, но чак сега настъпва моментът да издадат първия си сингъл на български език.

Песента се казва „Сила“ и е вдъхновена от прекрасната българска поезия и по-конкретно от стихотворението на Елисавета Багряна „Потомка“. Един от стиховете дори е включен в текста на парчето.

„Обичаме българската поезия. Невероятно красиви и силни слова са изписани и изказани и събуждат в нас желание и стимул да творим“ – казват членовете на групата Георги Пеев, Дамян Запрянов, Матей Христосков, Петър Монев и Петър Желев.

„Сила“ е записана в студиото на групата, а после е обработена, смесена и мастерирана с финес от сръчните ръце на Адриан Гугов – един от многообещаващите млади тонрежисьори в България. Групата определя парчето като „Български рок със съвременен поглед и звук и поетични елементи, преплетени в хармония.“ Това е първата от поредицата нови песни, които групата планира да издаде през идните месеци. В близките 6 месеца те възнамеряват да създадат още поне четири нови и свежи парчета, част от които ще бъдат и на английски език.

Можете да чуете песента тук:

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама