Предложението на Радан Кънев за втори кабинет е несъстоятелно, заяви Цветанов

15:42, 15 дек 15 / Политика 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението на Радан Кънев за втори кабинет е несъстоятелно, защото всичко, което сме направили преди една година, сме се водили само от националните интереси. Това коментира пред журналисти председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

За коалиционното споразумение, което Реформаторският блок (РБ) ще поиска да бъде преразгледано, Цветанов заяви, че към настоящия момент има само изказвания на представители от петте политически формации, които формират Блока.

„Ще се въздържим от коментар, докато не излезе единна позиция на РБ, за да може и ние да я коментираме“, уточни той.

Цветанов определи предложението на Радан Кънев за втори кабинет като емоционално и несериозно изказване и не пожела да го коментира.

„Няма субект, който да ни поставя условия. Ние смятаме, че трябва да водим разумни и прагматични разговори, които да са на взаимния компромис, но да не ни отклоняват от общите цели, които сме си поставили – стабилно правителство и реализиране на цял управленски мандат“, заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че докато има членове на ДСБ в изпълнителната власт, не може да приема тезата, че ДСБ е опозиция. Според него такова явление поне до днес в България не е имало, както и в развитите демократични държави.

„Ситуацията в РБ е неясна. Склонни сме да водим разговори. Условията нещо да стане в следващите 6 месеца е някакъв изпитателен срок, който е по-прилягащ към трудовото законодателство, но не и в политически план“, отбеляза Цветанов.

Във връзка с издигането на кандидатура за нов правосъден министър, председателят на парламентарната група на ГЕРБ подчерта, че премиерът полага максимални усилия в рамките на тази седмица да има предложения за персонална кандидатура, която да бъде гласувана в парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама