Бургаският музей си прибра вкаменелостите от Крайморие

15:49, 15 дек 15 / Любопитно 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ротарианци от трите най-големи клуба в Бургас са се отзовали първи на призива на Бургаския музей за събиране на средства за откупуване на вкаменелостите от Крайморие, съобщиха от институцията. В началото на декември те бяха обявени на търг в интернет.

Едва ден след публикуването в медиите на призива на Бургаския музей за помощ при откупуването на безценните вкаменелости, членовете на "Ротари клуб" – Бургас, "Ротари клуб" – Пиргос и "Ротари клуб" – Приморие събраха необходимата сума в размер на 1000 лева. Президентите на клубовете Красимир Крумов, Борис Иванов и Николай Николов я предадоха лично в културната институция, за да може още през идния януари вкаменелостите, показващи древното минало на Крайморие отпреди 30 милиона години, да заемат подобаващо мястото в новоизградената зала „Фосили” на Природонаучния музей.

Това не е първият благороден жест на бургаските ротарианци. Преди две години, отново с дарение от тяхна страна, бяха подменени всички витрини на приземния етаж, където се помещава колекция „Минерали” на Природонаучния музей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама