ГЕРБ, БСП, ДПС и “Атака” с лобистки текст в полза на червен депутат

15:52, 15 дек 15 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите от ГЕРБ, БСП, ДПС и “Атака” гласуваха лобистки текст, с който печатницата на депутата от Столетницата Петър Кънев ще получава по 7-8 млн. лв. годишно. Това стана въпреки протеста на независимия депутат Георги Кадиев и народните представители от Реформаторския блок.

Народното събрание, гласувайки чисто новия Кодекс за застраховането, остави ненужните зелени стикери при сключването на “Гражданска отговорност”, за които всеки шофьор си доплаща - въпреки че бе приета възможността за сключване на застраховка онлайн. И въпреки че полицаите вече имат таблети, с които само по регистрационния номер на автомобила могат да проверят дали колата има “Гражданска отговорност”.

Благодарение на лобистката поправка печатницата “Демакс”, която е собственост на червения депутат Петър Кънев, ще получава по 7-8 млн. лв., за да ги печата. Той е и председател на Комисията по икономика, през която минаха лобистките текстове.

“Цялата бюрокращина, която се опитваме да запазим, е свързана със запазването на стикерите. Защо е нужно, след като полицаите са оборудвани с таблети?”, протестира Настимир Ананиев от Реформаторския блок. “Това, което гласувате, е чист лобизъм”, отсече и Кадиев.

Поредният лобистки текст, гласуван от това Народно събрание с подкрепата на депутатите от ГЕРБ, не е единственият проблем с новия Кодекс. От изказване на председателя на Комисията по енергетика Делян Добрев (ГЕРБ) стана ясно, че поправките, според които МВР ще заличават служебно регистрацията на автомобили без застраховки, все пак ще бъде приети, макар и без да има особена яснота как ще бъдат прилагани. От думите на Добрев се разбра, че въобще не е ясно колко дни след изтичането на застраховката регистрацията ще бъде заличавана, нито след колко ще бъде възстановявана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама