"Карлсон и дребосъчето" е новият детски спектакъл в афиша на театъра

15:59, 15 дек 15 / Култура 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият спектакъл "Карлсон и дребосъчето" на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" е коледен подарък за търновските малчугани.

Постановката е подходяща за малки и пораснали деца, а в нея "оживяват" любимите герои от романите на Астрид Линдгрен. Премиерата е на 18 и 21 декември от 10,30 часа в камерна зала. С този спектакъл от МДТ възстановява традицията на "Съботно утро с мама и татко в театър".

Актьорът Милен Иванов се превъплащава в ролята на Карлсон, а Дребосъчето играе Стефка Златкова. Иван Митев пък е неузнаваем в женски образ - този на домоуправителката Фракенберг.

В постановката участват още Детелин Кандев, Дончо Дончев, както и най-младото попълнение в драматичната трупа Елица Дейкова. Младата актриса е от София и току-що е завършила театралния колеж "Любен Гройс". Тя е избрана да стане част от екипа на МДТ с кастинг, а в "Карлсон и дребосъчето" ще излезе за първи път на търновска сцена.

Ние се забавляваме искрено докато работим, надявам се децата и техните родители наистина да се посмеят с този спектакъл, споделя режисьорът Стела Андреева, която търновската публика познава от постановката "Червило".

Над веселите костюми и сценографията е работила Лидия Къркеланова. Постарахме се да има много цвят на сцената, защото вярвам, че театърът е изкуство, което не трябва да храни само душата, но и окото, признава Стела Андреева.

Музиката, която звучи в спектакъла, е изцяло за възрастни, защото гледаме на децата като на зрели хора. Така се опитваме да изградим у тях вкус и отношение към красивото и изкуството, допълва тя.

"Карлсон е измисленият приятел на всяко дете, с който то си общува и играе. Нашето послание към всички деца и възрастни е да запазим в душите си най-хубавите мигове от нашето детство и да бъдем добри. Нека не се плашим от хубавите си фантазии, а да ги развиваме.

Подтискани от ежедневните грижи ние, възрастните, започваме ставаме прекалено сериозни, дори сурови, а ако успеем да съхраним детското в себе, ще бъдем по-добри родители, по-добри приятели и по-добри хора въобще", обяснява актрисата Стефка Петрова, която е и помощник-режисьор на постановката.

Билети все още може да се намерят на касата на МДТ "К. Кисимов" във Велико Търново. Спектаклите са на 18 и 21 декември от 10,30 часа в камерна зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама