Ще строят джамия в кв. „Дивдядово” в Шумен

16:12, 15 дек 15 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Джамия ще бъде построена в шуменския квартал „Дивдядово”. Това става ясно от обявление, публикувано в интернет страницата на Община Шумен.

В него е посочено, че в кметството е внесен проект за промяна на предназначението на парцел за застрояване в квартала от „жилищно строителство” в „Обществено-обслужващи дейности, с конкретно предназначение „Джамия“.

Собственик на имота е "Мюсюлманско вероизповедание" - София, закупен е през 2012 г. Парцелът е 435 кв. м., намира се в началото на кв. "Дивдядово" между улиците "Александър Димитров" и "Подуево" и е предназначен за жилищно строителство, обясни арх. Калин Костадинов от община Шумен. 

Според Закона за устройство на териториите, в тази зона е допустимо да има такива имоти за обществено обслужващи дейности, в това число и религиозни храмове. Процедурата по промяна на подробния устройствен план е в два етапа-първо е решението за допускане на изменението, следва изработването на плана и накрая проект за строежа, допълни арх. Костадинов. 

Гражданите на Шумен могат да се запознаят с проекта в стая 345 на общината, в рамките на приемното време всеки понеделник от 13.30 – 16.30ч., сряда от 8.30 – 11.30 и 13.30 – 16.30 и петък от 8.30 до 11.30 часа, посочват от кметството.

Междувременно жители на квартала вече подготвят подписка срещу строежа на религиозния храм, научи Topnovini.bg. Тя ще бъде внесена до дни в Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама