Осъдиха варненски съдебен изпълнител за превишаване на права

16:21, 15 дек 15 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частният съдебен изпълнител Любомир Мавров от Варна се размина с условна присъда за неизпълнение на служебни задължения и превишаване на права по изпълнително дело. Окръжният съд му наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години и 4 месеца, които отложи с изпитателен срок от 4 години и 4 месеца.

В периода от 12 септември 2007 г. до 31 януари 2008 г. Мавров в качеството си на съдебен изпълнител по дело, с цел да набави за друго лице имотна облага в условията на продължавано престъпление успял да извърши четири различни деяния, за които отговаря пред закона.

Той получи по-леко наказание за престъплението като се възползва от преимуществата на съкратеното съдебно следствие. Така предвиденото от закона наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 г. и 6 м. бе намалено от магистратите с 1/3.

Магистратите групираха наказанието по настоящата присъда с наказанието, наложено на Мавров с присъда на Окръжния съд от 2008 г.  Днешното решение може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама