Пловдивският окръжен съд осъди трима за отвличане и жесток побой

16:23, 15 дек 15 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Мустафа Ходжев, Юсуф Арабаджиев и Исмет Миланов. Те бяха признати за виновни в това, че на 16.04.2015 г. в условията на продължено престъпление, започнало в с. Устина, област Пловдив, и довършено в Кричим, са отвлекли Ресул Адакюли от с. Устина, като са му нанесли удари, от които са били причинени множество леки телесни повреди.

Мустафа Ходжев беше осъден на четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Юсуф Арабаджиев беше осъден на две години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Исмет Миланов беше осъден на две години лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

На 15.04.2015 г. тримата подсъдими били на гости в дома на свой познат в Кричим, където изпили доста алкохол.След това потеглили за с.Устина. След полунощ, вече на 16.04.2015 г., спрели в паркчето пред здравната служба на селото, където били пострадалите Ресул Адакюли и Али Милиязимов и свидетелите Михаил Чолаков и Ниязи Хасанов.

Започнали да си говорят, а подсъдимите настояли да почерпят. За да не стават конфликти, Ресул изпил 100 мл бира по настояването им.След около половин час Михаил и Ниязи си тръгнали, а когато и Ресул и Али решили също да потеглят, били спрени от тримата подсъдими. Те започнали да се заяждат с Ресул.

Непровокирани от него, Исмет и Юсуф започнали да го удрят с юмруци и ритници по цялото тяло. После продължили да го налагат с дървена бухалка. След това тримата напъхали Ресул в багажника на кола "Нива". В това време Али побягнал по една улица и от телефона на Ресул, който намерил на земята, се обадил на тел. 112.

По пътя за Кричим подсъдимите спрели на бензиностанцията на "Петрол", свалили пострадалия и продължили да му нанасят удари с ръце, крака и с дървената бухалка.После отново го натикали в багажника на нивата.

В това време на бензиностанцията пристигнали Сабри Гюреев и Метин Мехмедов, свидетели по делото. На тях Мустафа казал, че "едно момче писало на моето гадже по фейсбука някакви глупости" и сега било в колата.

Свидетелят Сабри отворил багажника и видял Ресул, облян в кръв. След кратка разправия успял да издърпа Ресул и го качил на предната седалка. Гюреев успял да се измъкне и откарал Ресул до дома му в с. Устина.

Подсъдимите бяха осъдени да заплатят на Ресул Адакюли сумата от общо 15 000 лв. за причинените му неимуществени вреди.

Между Окръжна прокуратура и подсъдимите се сключи споразумение, което беше одобрено от съда. То влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама