Откриха новата сграда на детска ясла „Синчец” в Стара Загора

16:52, 15 дек 15 25 1292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата сграда, където вече ще се отглеждат децата от втора детска ясла „Синчец”, бе тържествено открита днес.

„Създаването на атмосфера на сигурна и спокойна среда, както и екипът от професионалисти, са гаранция за повишаване качеството на обучение на децата“, сподели директорът Христина Димова.  Детското заведение ще посещават  75 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разпределени в три групи. Съществуващата от 50 години ясла на ул. „Генерал Столетов”,  е преместена в цялостно ремонтираната и обзаведена бивша сграда на Центъра за научно и техническо творчество на ул. „Св Отец Паисий”. Към нея е изградена и нова част, за да отговаря на всички съвременни изисквания. Разгънатата застроена площ е 1700 кв.м.

Инвестиционният проект на Община Стара Загора за цялостния ремонт, изграждането на допълнителни помещения, обзавеждането и пребазирането е на стойност над 1 млн. лв. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „СК–Айтос“.

През последните 4 години всички детски ясли в града бяха обновени и ремонтирани, с изключение на ясла № 8, чийто ремонт предстои през следващата година. „С това се реализира пълен цикъл на цялостно ремонтиране и обзавеждане на детските ясли в Стара Загора. На финала са и ремонтните дейности за детските градини. С това изпълняваме обещанието на кмета Живко Тодоров за цялостно обновление на образователната инфраструктура“, каза при откриването днес ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

На откриването присъстваха още заместник-кметовете Красимира Чахова и инж. Янчо Калоянов, представители на общинската администрация, директори на детски заведения, и много родители.

След откриването гостите разгледаха новата придобивка и се порадваха, заедно с децата, на красивите столчета, масички легълца и много играчки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама