Над 450 души са преминали през Общностния център за деца и семейства във Варна

17:12, 15 дек 15 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 450 потребители са преминали през "Общностния център за деца и семейства – Варна“ за седемте месеца от създаването му. 250 малчугани, без личен лекар, са били здравно консултирани в звеното, съобщи директорът на дирекция "Социални дейности“ към Община Варна Любомира Комитска на заключителна пресконференция за отчитане на проекта “Общностен център за деца и семейства“, финансиран със заемни средства от Международната банка за възстановяване и развитие. 

В построената сграда на общностния център и детска градина с капацитет 100 места на ул. "Капитан Райчо“, се предлагат услуги за социално уязвими групи, в помощ на деца и родителите им.

Дейностите са разделени за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години и включват:  ранна превенция на уврежданията, семейно консултиране и подкрепа, формиране и развитие на родителски умения, здравна консултация, допълнителна подготовка за равен старт в училище, индивидуална педагогическа подкрепа и други. Семействата, на които се помага, са трайно безработни и на социални помощи. Те получават консултации от социален работник, психолог, юрист и други специалисти. 

Проектът приключва на 31 декември, а за продължаването дейността на центъра средства ще се търсят отново по европейска програма, съобщи Комитска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама