Запалиха светлините на коледната елха в Девня (снимки)

17:22, 15 дек 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни преди коледните празници жители и гости на град Девня изпълниха централния площад пред НЧ ”Просвета” в очакване на запалването на коледната елха, организирано от ръководството на общината. Кметът Свилен Шитов поздрави всички по случай настъпващите коледни и новогодишни празници и пожела здраве и късмет през новата година, а на децата да намерят мечтания подарък под елхата.

"Нека коледните празници са светли, топли и спокойни", пожела на всички кметът Свилен Шитов и запали светлините на коледното дърво. Събитието бе съпроводено със зрелищна и продължителна заря, която зареди с настроение всички присъстващи.

На площада пристигна и Дядо Коледа, който обеща на децата, че ще посети домовете на всички в тихата и свята нощ, за да им остави подаръци под елхата. Всяко дете получи лакомство от белобрадият старец и снимка на шейната с Дядо Коледа и Снежанка.

В празничната програма участваха Детски танцов ансамбъл "Девненче”, ТА "Марциана” и самодайни състави при НЧ ”Просвета”. Изви се и традиционното девненско хоро на площада в квартала.

След запалването на коледната елха кмета и всички гости се отправиха към откритата ледена пързалка, намираща се в кв. Девня 2 в двора на Професионалната гимназия. Там Свилен Шитов откри съоръжението, което ще бъде на разположение за ползване до 5 януари 2015 г. Пожела на всички безаварийно пързаляне по леда и много празнично настроение в навечерието на Коледа и Нова Година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама