Измамникът Пенчо омаял и ограбил старозагорка остава в затвора

17:40, 15 дек 15 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд в Пловдив за втори път отказа възобновяване на дело за кражба и отнемане на лек автомобил срещу рецидивист, по обвинителен акт на Районна прокуратура Стара Загора.

Пенчо Георгиев е с влязла в сила присъда от 9 години лишаване от свобода. Той е бил признат за виновен за това, че в периода от 1 до 3 октомври 2013 г., докато живеел в дома на своята позната С.М. от Стара Загора, откраднал множество златни накити, пари, мобилни телефони, преносим компютър и др. вещи, всичко на обща стойност 2 808 лева. На 3 октомври 2013 г. Георгиев отмъкнал и лекия й автомобил  „Тойота Ярис”, който изоставил във Велико Търново. Докато е извършвал престъпленията, Пенчо Георгиев е бил обявен за общодържавно издирване, тъй като на 14 август 2013 г. избягал от затвора в  Пловдив. Там той изтърпявал друго наказание лишаване от свобода за срок от пет години и шест месеца за кражба. Георгиев е бил задържан на 28 декември 2013 г. и е бил приведен в затвора в  Ловеч. До момента Пенчо Георгиев има 15 влезли в сила присъди, повечето от които за кражби, обсебване и измама. Първата е от  2004 г. за грабеж, а последната - през 2015 г. за обсебване при опасен рецидив. 

 Подобно на героя на Тодор Колев от филма «Опасен чар» Пенчо  успял да омагьоса старозагорката и  да я ограби. Той се запознал с нея на празненаство в почивна база на Старозагорските минерални бани.  После отишъл да живее в дома й. Разказал, че е шофьор на ТИР,  живее в София, а в Стара Загора  чака да замине на поредния си курс. На 1 октомври, докато жената домакинствала, той отворил дамската й чанта и взел от портмонето 300 лв. На следващия ден, докато стопанката  била навън, той отмъкнал от шкафа златните й бижута – пет пръстена и две синджирчета. Малко след полунощ на третия ден, докато спяла, той прибрал още една банкнота от 20 лв., два мобилни телефона и лаптоп и изчезнал от дома на приятелката си. Пред блока  видял личния й автомобил  "Тойота Ярис", запалил колата и тръгнал за ВеликоТърново, където мик.слел да се укрива. Около 11 часа пристигнал там и оставил колата на паркинг. Взел в себе си откраднатите пари и бижута и отишъл в игрална зала. Старозагорката обаче веднага подала сигнал за обира и полицаите бързо намерили крадеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама