Затвориха всички училища в Лос Анджелис заради заплаха за сигурността

17:49, 15 дек 15 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в Лос Анджелис наредиха всички обществени училища да бъдат затворени заради заплаха за сигурността им, след като са получили неопределена за сега заплаха за сигурността на учебната система. В училищата в града се обучават около 640 000 ученици, съобщава „Франс 24“.

Заплахата е била отправена по електронен път не срещу едно, а срещу множество учебни заведения, съобщиха органите на реда. Затова те са предупредили родителите да не водят децата си на училище днес.

„По-рано тази сутрин получихме електронна заплаха, в която се споменава сигурността на нашите училища“, каза Стивън Зиперман, от полицията в града. „Решихме да затворим нашите училища днес докато не сме абсолютно сигурни, че нашите кампуси са сигурни“, допълни той.

Правим всичко по силите си да разследваме щателно заплахата. Работим и с училищната управа и с ФБР и ще държим обществеността информирана, допълни Зиперман. По думите му мярката е предпазна. Той призова родителите да не пращат децата си на училище днес, а тези, които са го направили да ги приберат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама