Протест с патриотични песни на жълтите павета срещу посещението на Давутоглу (снимки)

18:07, 15 дек 15 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрожденски песни озвучиха центъра на София. Десетки излязоха на протест срещу посещението турския премиер Ахмет Давутоглу у нас. Демонстрацията е организирана от различни неправителствени организации, които се събраха на жълтите павета пред сградата на БНБ, въпреки че трябваше да са под прозорците на президентството. Полицията обаче огради района и не ги допусна до там, тъй като турският премиер беше вътре. Протестиращите скандират "Вън Давутоглу от България! Стоп на неоосманизма и турската агресия!".

"Ние настояваме да сме с нашите братя от Русия, не с Турция. Нагло е Давутоглу да идва тук. Къде бяха всичките тези русофоби по времето на Тодор Живков, че сега излязоха да говорят срещу руснаците, които винаги са били наши братя", обясни пред София Topnovini.bg Ценка Цачева, държейки в ръце българския трикольор.

"Вън Турция. Не са ни нужни, не ни е нужен техния премиер, нито каквито и да било отношения с тях. 500 години под турско робство са ни достатъчни, за да не ги обичаме и да не ги искаме", каза Георги Лазаров.

Протестиращите ще направят и факелно митинг-шествие до турското посолство. Тази вечер в столицата ще има още два протеста - за провалената съдебна реформа и срещу незаконната сеч в българските гори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама