С Металика на уста "Маршът на свободните" настоя за истинска съдебна реформа (снимки)

18:56, 15 дек 15 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев, както и депутатите от партията Атанас Атанасов и Вили Лилков са сред стотиците протестиращи срещу несъстоялата се съдебна реформа пред Съдебната палата тази вечер, предаде репортер на София Topnovini.bg. По време на недоволството една песен се превърна в хит сред хората, след като беше пусната няколко пъти - Justice for all на Металика. 

За пореден ден гражданите се събраха, за да поискат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацров. Протестиращите нарекоха своите акции "Маршът на свободните!" още преди седмица. Тогава беше и първият протест, провокиран от оставката на правосъдния министър Христо Иванов, заради приемането на т.нар. "прокурорска поправка" в конституцията.

Тази вечер пред Съдебната палата звучи класическа музика, а хората скандират "реформа" и "Сотир Методиев Цацаров провали съдебната реформа".

"Някой уби три вълка преди гласуването на конституцията, друг го погалиха три папи по главата, а ние искаме справедливост. Достойни българи, държавата, в която живеем днес не е тази, в която искаме да растат децата ни. Справедливостта е изчезнала е от нашето ежедневие заменена от конформизъм. Корупцията е пробила нашия бит и достига високите етажи на властта. Ние се срамуваме да живеем в подобна имитация на държава", обясниха организаторите от "Правосъдие за всеки" на присъстващите.

Те изложиха своите седем искания, които имат. Изложиха и данни, които според тях пречат на това нашата съдебна система да бъде независима и свободна. От "Правосъдие за всеки" обясниха, че вече са събрали 5000 подписа, подкрепящи исканията им, и очакват да бъдат разгледани. Те призоваха народните представители да ги разгледат преди третото четене за промените в Конституцията, "за да не приемат този срамен исторически компромис".

Малко след 19 ч. протестиращите тръгнаха на шествие до Министерския съвет, като се очаква да се насочат и към Народното събрание, където ще се слеят с протестиращите срещу безразборната сеч в горите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама