Карате клуб „Спартак 14“ бе домакин на Национален семинар по Шотокан карате

19:05, 15 дек 15 / Спорт 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен клуб по карате „Спартак 14“ бе домакин на национален семинар по Шотокан карате-до на 12 и 13 декември, информира президентът на отбора Милена Кирниколова. Семинара се организира един път в годината и събира шотокан клубовете, които искат да изучават тънкостите на бойното изкуство Карате , и по конкретно най-разпространения в света стил на карате –Шотокан.

Главен инструктор на семинара беше Сенсей Георги Георгиев – Джоси, които е шеф-инструктор за България на Световната Шотокан Карате – до Федерация. Неговата мисия в България е да помага на шотокан клубовете да усъвършенстват техниката и тактиката си както в традиционен така и в спортен аспект. На семинара присъства и проведе тренировка председателя на съдийската колегия на Бългаската Шотокан Карате-до Федерация , сенсей Антон Въндев.

Освен като ежегодно събитие, повода за провеждане на семинара беше и да се запознаят бългаските състезатели по Шотокан с важни детайли от състезателния правилник, тъй като през 2016 г. България ще бъде домакин на Световното първенство по Шотокан карате-до, което ще се проведе в Бургас през Октомври.

В семинара взеха участие инструктори на клубовете по Шотокан в страната и национални състезатели, като специално внимание се обърна на работата със състезателите, тъй като тяхното развитие е приоритет за Федерацията, което е видно и от многото ни успехи от Европейски и Световни първенства по Шотокан. Част от гостите на семинара бяха от клубовете във Варна, Враца, София, Сливен и др.

Сенсей Георги Георгиев изнесе лекция на тема базови техники и ефективността им при използване в свободен двубой и направи внушителна демонстрация на работа с партньор във спаринг. Работейки със състезателите ни и инструкторите сподели, че през 2017 г. ще се сформира работна група, която да замине на едноседмично обучение в централата на световната организация , която се намира в Токио, Япония. Това ще бъде изключителна възможност за подобряване на контактите на България с централното Хомбу Доджо, както и за нивото на подобряване на уменията и знанията за Шотокан, съобщиха от клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама