В Пловдив раздадоха 20 елхички от кампанията за деца с аутизъм

19:11, 15 дек 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 живи коледни елхи раздадоха на училища и детски градини в Пловдив заместник-кметът "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков и представителят на Министерството на младежта и спорта в областта Виолета Малева.

Зелените дръвчета са закупени от Българския спортен тотализатор в подкрепа на кампанията "Купи жива елхичка, помогни на дете" на Министерството на земеделието и храните.

Средствата от продажбите са предназначени за деца аутисти и ще бъдат използвани за обучение на специалисти от България по световно наложени терапевтични практики. Министерството на младежта и спорта също се ангажира с подкрепа за децата с аутизъм, за тяхното социално интегриране чрез спорта като терапия и възпитаване на физическа активност за справяне със затлъстяването.

"Ролята и политиката в Община Пловдив по отношение на деца с аутизъм все повече се засилва. Миналата седмица открихме нов модерен център, в който чрез различни съвременни терапии ще се помага за подобряване на състоянието на децата и оказване на съдействие на техните семейства", каза Георги Титюков.

Кампанията се провежда в 18 областни града. През март елхичките ще бъдат засадени на предварително определено място, на което ще се оформи горичка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама