Област Благоевград - отличник в борбата с корупцията

20:40, 15 дек 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Област Благоевград е една от трите области - отличнички в борбата с корупционните практики. Това стана ясно от днешното заседание на Областния съвет за превенция и противодействие на корупцията, което се проведе в Областна администрация - Благоевград.

Специален гост бе директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет Елеонора Николова. Тя обяви и статистиката за Пиринско. През тази година са получени общо 4 сигнала за корумпирани служители на МВР. Извършени са две проверки, стигнало се е и до дисциплинарни мерки. Няма сигнали за корупция в Регионалната дирекция по горите. Има и няколко сигнала за корупционни практики в горските стопанства в Гърмен, Струмяни, Петрич и Якоруда. Направени са проверки и са информирани районните прокуратури в Гоце Делчев, Петрич и Разлог. Два анонимни сигнала са подадени и за Регионалната инспекция по околната среда и горите. Един е проверен и е отхвърлен като неоснователен.

Елеонора Николова предложи на представителите на институциите да изработят бланки за жалби и да ги публикуват в интернет страниците си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама