"Социално подпомагане " – Пловдив, обяви графика за семейни помощи за деца

22:10, 15 дек 15 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички родители, които получават семейни помощи за деца, трябва по график да подадат заявления декларации по ЗСПД, съобщи Надя Танева, директор на Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив. Тя припомни сроковете в графика.

През месец януари 2016 г. документи подават само лица и семействата, които са подавали заявления декларации през януари 2015 г. И само тези, които са подавали през месец март 2015 г., но имат настъпила промяна в семейното положение, местоживеене, напускане на страната, съжителство на семейни начала и др.

През месец февруари 2016 г. подават само лица и семействата, които са подавали заявления декларации през февруари 2015 г. И само тези, които са подавали през месец април и май 2015 г., но имат настъпила промяна в семейното положение, местоживеене, напускане на страната, съжителство на семейни начала и др.

През месец март 2016 г. подават само лица и семействата, които са подавали заявление-декларации през месец март 2015 г. И само тези, които са подавали през месец юни и до 28 юли 2015 г., но имат настъпила промяна в семейното положение, местоживеене, напускане на страната, съжителство на семейни начала  и др.

От 01.04.2016 г. заявления подават лицата или семействата по обичайния за това ред, а именно само с изтекъл 12-месечен период на отпуснатата помощ. Същите ще се приемат не по-рано от месеца, в който изтича 12-месечният период.

Този график не се отнася за семействата, в които има настанени деца или се отглеждат деца с увреждания, допълни Надя Танева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама