Обжалват заповедите за назначение на шестима нотариуси в Шумен

07:19, 16 дек 15 25 1612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участник в конкурса за нотариуси в Шумен обжалва заповедите за назначение на шестимата новоизбрани нотариуси в града. Румен Въков обжалва във Върховния административен съд в София процедурата, по която е проведен конкурсът през пролетта. Делото е заведено непосредствено след оповестяване на резултатите от конкурса, с който за нотариуси в Шумен бяха назначени Йоана Орлинова Симеонова, Гергана Христова Великова – Ценова, Миглена Иванова Атанасова, Гюнер Изет Айналъ, Райна Добринова Добрева – Иванова, Христина Славчева Иванова – Табакова.

Така заради съдебният спор новоизбраните нотариуси не могат да упражняват професията си, а във Върховния административен съд в Шумен се гледат шест дела, но до момента по нито едно от тях няма излязло решение.

“Не се чувствам ощетен от изпита. Просто обжалвам процедурата”, коментира Румен Въков, но не посочи конкретни аргументи. Помощник-нотариусът уточни, че от 1998 година това е третият конкурс за нотариуси в Шумен.

Първо кандидатите полагат писмен изпит. До устно препитване се допускат оценените с най-малко добър 4 както е по изискването на правилника.

В случай, че съда уважи жалбите на Румен Въков няма да има назначения на нови нотариуси в Шумен.

Обслужваният от нотариусите в Шумен район включва още общините Венец и Хитрино. По изискване на 10 хил. души се полага един нотариус.

В момента в града работят четирима нотариуси, като бройката, която трябва да има е 10.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама