Съдебната палата във Варна е домакин на три благотворителни прояви

11:12, 16 дек 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд във Варна е домакин на три благотворителни прояви.  Различни организации ще продават ръчно направени картички и сувенири, като средствата, които ще бъдат събрани, са предназначени за благотворителни каузи. Импровизираните базари са разположени на втория етаж в сградата на Съдебната палата на площад "Независимост“.

"Делфините - PTPI" заедно с Фондация "Деца на Балканите" за осма година организират благотворителна кампания с ръчно изработени от двете организации коледни картички за набиране на средства в подкрепа на хора в риск. През миналата година са събрани 12 700 лева , с които са закупени жизненоважен апарат за болните от муковисцидоза деца в УМБАЛ "Света Марина", говорещи апарати за кръвно налягане и часовници за незрящите възрастни хора във Варна.

Тази година "Делфините - PTPI" заедно с Фондация "Деца на Балканите" имат за цел да съберат поне 10 хил. лева за обзавеждане на Център за физиотерапия и рехабилитация на деца и младежи с детска церебрална парализа и други заболявания в УМБАЛ "Света Марина".

Регионалната секция на Националното сдружение на съдебните служители - Варна организира за трета поредна година благотворителна продажба на ръчно изработени коледни сувенири, картички и картини. Те са дело на служители на Варненския окръжен съд, а събраните средства за предназначени за благотворителност. Базарът ще бъде открит в четвъртък, 17 декември, отново на втори етаж на Съдебната палата.

В петък, 18 декември се открива Коледен благотворителен базар за картички, организиран Областен съвет- Варна на Българския червен кръст. Чрез продажбата се набират средства за програма „Топъл обяд“, насочена към ученици от социалнослаби семейства, сираци и полусираци, деца на безработни родители или от многодетни семейства.

Ръководството на Окръжен съд Варна кани варненци и гости на града да участват в благотворителните инициативи в навечерието на коледните и новогодишни празници, за да помогнат за реализирането на тези значими каузи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама