Училищата в Лос Анджелис отварят в сряда

11:14, 16 дек 15 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските власти в Лос Анджелис обявиха, че училищата в града ще отворят в сряда, след като във вторник заплаха за джихадистка атака с бомби, пратена по имейла, принуди общинските учебни заведения да затворят, съобщи Fox News. 

Кметът на града Ерик Гарсети съобщи, че след претърсване на над 1500 училищни сгради, ФБР е стигнало до заключението, че заплахата е била фалшива. По думите на кмета, въпреки това охраната и полицейските патрули в района на училищата ще се увеличат. 

Вчерашният неучебен ден струва на градските власти 29 млн. долара щатско финансиране, а 640 000 ученици си останаха у дома. 

Също вчера, властите в Ню Йорк получиха подобна заплаха за нападения над местните училища, но решиха да я игнорират и учебният процес протече нормално. 

Шефът на нюйоркската полиция Бил Братън описа решението на Лос Анджелис да затвори училищата като „пресилени“. Шефът на полицията в калифорнийския мегаполис Чарли Бек нарече коментара на колегата си като „безотговорен“ и обясни, че е имало прекалено много стрелби в училища, за да игнорира с лека ръка подобна заплаха. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама