В Горно Езерово искат делнично разписание на автобусите в събота

12:22, 16 дек 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на бургаския квартал Горно Езерово са поискали в събота автобусите до населеното място да пътуват с делнично разписание, съобщиха от Общината. Предложението им е по-честите курсове да влязат в сила с въвеждането на новата градска транспортна схема. Това стана по време на обществено обсъждане на новите автобусни линии и маршрути.

Новата транспортна схема беше представена от зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, териториалния директор на "Възраждане" Магдалена Манолова, гл. специалист Иванка Георгиева, управителя на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев, и директора на Дирекция "Стопански дейности" Ивелина Стратева.

Новата линия за Горно Езерово ще бъде с номер 8 и ще минава през бул. "Захари Стоянов" - бул. "Чаталджа" - ул. "Индустриална" - бул. "Княгина Мария Луиза" - Автогара "Запад". За по-бързо и удобно слизане в центъра жителите на квартала ще могат да се прикачат на една от двете спирки на бързата автобусна линия на "Мосю Бриколаж" или на стадион "Черноморец" и да слязат на бул. "Христо Ботев" или да стигнат до северните градски комплекси "Славейков" и "Изгрев". Друг удобен за тях вариант е от автобус 8 да се прикачат на същите спирки на Т2 и да стигнат до булевардите "Булаир" - "Демокрация" - "Стефан Стамболов" - "Сан Стефано" и "Христо Ботев".

Освен делнично разписание за работещите от квартала в събота, жителите на Горно Езерово се поинтересуваха още за цената на новите електронни карти и кой маршрут е най-удобен за учениците.

Всички предложения ще бъдат обсъдени и взети предвид при въвеждането на новата транспортна схема на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама