Предлагат мащабни спектакли в "Булстрад Арена" за следващото издание на Мартенски музикални дни

12:24, 16 дек 15 / Култура 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното заседание на Общински съвет - Русе бе направено предложение за разширяване формата на музикалния фестивал "Мартенски музикални дни". Предложението дойде от общинския съветник проф. Велизар Павлов (Реформаторски блок) по време на разглеждане финансовия и програмен план на фестивала за 2016 г.

Проф. Павлов изтъкна, че годишното музикално събитие се радва на голям интерес, а билетите за по-атрактивните представления свършват за броени часове. В тази връзка бе отправено предложение за следващите издания на фестивала да бъдат обмислени по-мащабни международни сътрудничества и известни изпълнители, от рода на Ричард Клайдерман, Виенския симфоничен оркестър, както и разширен вариант на формата "Класиката среща рока". Бе направена и уговорката, че това няма как да се случи за 56-тото издание през 2016 г., затова по-удачно е да започне да се работи за 2017 г.

Ива Чавдарова, началник на отдел "Култура" към Община Русе коментира, че вече се обмислят подобни идеи и се водят разговори с кмета Пламен Стоилов и екипа му за това какво е възможно да бъде организирано. Ще е необходимо и технологично време, но Чавдарова изрази увереност, че за 2017 г. ще е възможно да бъде организирано мащабно международно сътрудничество, както и да бъде привлечен интерес от съседна Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама