Уволняват преподавател от СУ, карал студент да прави лицеви опори

13:03, 16 дек 15 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студент е принуден да прави лицеви опори без тениска в зала на най-старото висше училище у нас. Над 120 негови колеги събират подписка срещу отстраняването на преподавателя, който след упражнение е накарал второкурсника Д.П. да се съблече до кръста и да направи пред него 100 лицеви опори. По-късно в същия ден момчето получава есемес от асистента, което гласи: „Звънни в събота да пием кафе, ако имаш време“, пише в. „24 часа“.

Става въпрос за преподавателя по международно публично право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (СУ) гл. ас. Д-р Чавдар Стоянов. Той е предложен за дисциплинарно уволнение от факултетния съвет на Юридически факултет. Това потвърдиха от пресцентъра на висшето учебно заведение за София Topnovini.bg.

Предстои процедура, при която ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков ще реши дали д-р Стоянов да бъде освободен от преподавателското място.

От Софийския университет не можаха да отговорят на въпроса дали досега е имало проблеми с главния асистент или подобни оплаквания от студенти. Но информацията, която бе разпространена, за присъствието на въоръжената охрана на Стоянов в аудитория, бе потвърдена. Внасянето на оръжие в академична среда е недопустимо, категорични са от вуза. Това е и една от причините за предложението на Юридическия факултет за уволняването на д-р Стоянов.

В отговор до декана на факултета Чавдар Стоянов пише следното: „Поканих го на разговор, разменихме си телефоните и го призовах в удобно за него време, ако реши, да дойде на консултация, защото вероятно има трудности с усвояването на учебното съдържание. Казах му, ако желае, да го направи в присъствието на груповия отговорник, бях готов да му предоставя всички лекции в писмена форма, включително да му подаря три от моите книги. Той възприе този мой подход като някакъв несвойствен интерес към него, като желание за близост, каквото категорично няма”.

Авторски публикации на д-р Чавдар Стоянов могат да бъдат прочетени във в. "Стандарт". Той е и експерт от юридическия екип на "Атака". От 2004 г. работи като асистент в СУ в катедра “Международно право и международни отношения".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама