Танцовите шампиони на Добрич представиха таланта си в концерт

13:29, 16 дек 15 / Култура 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концерт от цикъла „Дарования” представи танцовите формации, участвали в европейски шампионати, национални и международни състезания и фестивали, завоювали престижни награди. Пищния спектакъл в залата на УСШ откриха балерините от студиото по класически балет при арт център „Палитра” с ръководител Светла Илиева. Те са носители на първи места от международните фестивали „Приятели на България” и „Светът в детските длани”, победители в зоналния кръг на фестивала на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце”.

На сцената се представи и студио за съвременни танци „Палитра“ с хореографи Иван Иванов и Гергана Пейчева и хип-хоп формация NNNS Crew с ръководител Миглена Георгиева, спечелила Гран при от Национален конкурс „Магията на танца” – Шумен. Ще се представи балетна формация MY DANCE с ръководител Пламена Петрова и награди от  Международния танцов фестивал „Танцуваща река” Русе 2015, Европейския шампионат EGP  Сегед, Унгария  2015 и XIII международен мажоретен фестивал "Златен помпон" Албена-Добрич 2015.

В концерта участва и зонална танцова организация „Алексия“ с ръководител и хореограф Севдалина Мавродиева - Нейкова. На Световния шампионат по танци World masters гр. Пореч, Хърватия за четвърти пореден път  станаха Световни шампиони в съответните групи. През 2015 г. завоюваха и златни медали от националните конкурси „Денс куп Албена“ КК „Албена“ и „Празник на танца“ град Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама