Потвърдиха двете години затвор за мащехата в Дрянковец, убила 2-годишно дете

13:32, 16 дек 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касационен съд потвърди решението на Апелативен съд Бургас, с което е потвърдена осъдителна присъда на Окръжния съд в града и определи окончателно наказание  от 2 години „лишаване от свобода“ на Ганка Тенева Димитрова за извършеното убийство на 2-годишния й доведен син по непредпазливост, след умишлено нанесена тежка телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

25-годишната жена ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален „общ“ режим в затворническо общежитие от открит тип.

През месец декември 2013г. Димитрова била бременна. От бременността се чувствала изморена, изнервена и раздразнена. На фаталния 8-ми декември тя се намирала в къщата си, разположена в айтоското с. Дрянковец. Там била и жертвата - малкият Йордан, който е син на мъжа на Ганка. Той бил буден и непослушен, а осъдената го удряла, когато я дразнел. Нанасяла му удари по главата и тялото, както с шамари, така и с пръчка. Биела го и с метла, в дръжката на която имало вградено дървено парче. Ударите нанасяла с дръжката на метлата.

Периодичното нанасяне на удари продължило до 9 декември 2013г. по обяд, когато Димитрова отново нанесла два удара по главата на детето. Те причинили кръвонасядания на меките черепни обвивки на главата на Йордан. Той изпаднал в безсъзнание около 14,30 ч. на същия ден.

Съпругът на Димитрова бил извън техния дом, което накарало жената да отнесе припадналото дете до жилището на свой съсед. Помолила го да заведат заедно Йордан на лекар.

Детето било откарано първо в болница в Айтос, а от там и в Спешния център в Бургас, където пристигнало с тежка черепно-мозъчна травма и в кома.

Пред лекарите майката споделила, че довела детето, защото правело гърчове. Травмите и контузиите на Йордан обаче не съответствали на думите на осъдената.

Поради влошеното здравословно състояние на детето то е било транспортирано до болница във Варна. Там постъпило на 17 декември 2013г. Въпреки проведеното лечение в здравословното му състояние настъпили усложнения, заболяването прогресирало и на 28 декември детето починало. 

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама