Местан и Иванов се хванаха за гушите като за последно

13:54, 16 дек 15 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намирам за абсолютно смешни твърдения, че цел на моята работа е била персонална смяна. През цялото време аз бях единственият политик, който защитаваше тезата, че не трябва да се допуска преждевременно разпускане на Висшия съдебен съвет (ВСС) и че желанието на някой да има свой Филчев, увисва в пространството. Но нека да работим за това никой никога да не може да иска да има свой Филчев.

Така правосъдният министър в оставка Христо Иванов отговори на коментара на лидера на ДПС Лютви Местан, който след гласуването на промените в Конституцията заяви от парламентарната трибуна, че "вие сте целели да имате своя Филчев, но такъв, какъвто си го бяхте планирали лабораторно преди години".

Местан пожела да остави без коментар твърдението, че приетите на трето четене изменения в Конституцията са на ДПС и ГЕРБ и че ДПС е извадило Реформаторския блок от властта.

„Нямаме нужда от хиперболизиране на силата ни. Ако наистина изглеждаме силни в очите ви, има една единствена причина за това - нашата сила е от идеологическата ни определеност“, гордо обяви лидерът на ДПС.

Местан се обърна директно към правосъдния министър в оставка, който проследи гласуването на Конституцията, с думите: „За година и половина какво реформаторско имаме? Едно голямо нищо и това трябва да бъде запълнено от новия правосъден министър“.

Христо Иванов се защити като каза, че Законът за съдебната власт адресира голямата част от препоръките в мерки на стратегията. „Не го внесохме, защото изчакахме да мине обсъждането на Конституцията. Моята наследница ще продължи този проект и нашите решения. Ще вземе своите политически решения кое от тях да внесе. Това не е нула", заяви Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама