Отличиха младите спортни таланти на Пловдив

14:08, 16 дек 15 / Спорт 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път Фондация "Пловдив - спортна столица на България" връчи призове на млади спортни таланти по време на тазгодишната церемония "Спортист на годината".

Европейският вицешампион и бронзов медалист от Световното първенство по кану-каяк Ангел Кодинов бе отличен в категория най-добър млад спортист в индивидуалните спортове. Наградата бе връчена от председателя на фондацията доц. Георги Йорданов, директор на МБАЛ "Пловдив". Втори и трети са Виктория Радева, трета  на Европейското първенство по ускорен шах и блиц и Симеон Тодев, втори на европейското по ускорен шах.

В отборната надпревара първи са състезателите на "Виктория волей" - Димитър Узунов, Ивайло Иванов, Стефан Иванов, Георги Димитров и Станислав Драмов. Те са част от националния  отбор на България, станал шести на Европейското и дванайсти на Световното първенство и втори на Европейските младежки игри. Наградата бе връчена от общинския съветник Димитър Георгиев.

Втори са футболистите на "Локомотив" (Пловдив) Христо Стамов, Димитър Велковски и Георги Чукалов, а трети - баскетболистите на "Академик" Емил Тафров, Златомир Петров и Валентин Видев.

Атлетката на "Тракия" Лиляна Георгиева победи в категория "Спортен дух и феърплей". Тя е израснала в Дома за деца, лишени от родителски грижи и стана една от най-добрите ни състезателки по бягане на средно разстояние. Лили подобри националния рекорд на 800 метра за момичета под 16 години. Втори е волейболният национал Николай Пенчев, а трета е волейболистката Радосвета Тенева. 

Според регламента номинирани са състезатели, родени след 1 януари 1994 година.

Фондация "Пловдив – спортна столица на България" бе създадена преди година от съмишленици, за да подкрепи младите спортни таланти и да популяризира техните постижения, заяви председателят на УС доц. Йорданов Тя си поставя за основна цел да върне мястото на града като ключов център за развитието на масовия и професионален спорт в България.

През 2016 година ръководството на фондацията ще инициира серия от дебати за необходимостта от изработване на нов Закон за спорта, в който ясно да бъдат разписани правилата за финансиране на спортните клубове и тяхната дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама