Изложба базар „Заедно на Коледа” проведоха в шуменско училище

14:28, 16 дек 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба базар „Заедно на Коледа” се проведе в шуменското СОУ „Трайко Симеонов”.

Тя е дело на децата, които се обучават в ресурсния кабинет на училището.

Малчуганите с помощта на своите родители, учители и съученици са изготвили множество различни коледни картички, украшения и лакомства, които гостите на базара можеха да закупят срещу символична сума.

Средствата ще бъдат използвани за екскурзия на децата от ресурсния кабинет до Двора на Кирилицата в Плиска.

За доброто настроение на всички гости на изложбата се погрижиха коледарска група и музикални изпълнители от възпитаници на училището, които бяха подготвили поздравителна програма.

Заниманията с деца с образователни потребности в ресурсния кабинет на школото започват през 2012 г. по проект „Включващо обучение”, който завършва тази година.

Директорът на СОУ „Трайко Симеонов” Галина Сакарова обяви, че кабинетът ще продължи работата си и занапред, като ще бъде финансиран по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

В момента в него се обучават 27 деца, каза за Topnovini.bg координаторът на проекта Ивелина Иванова.

Тя е ресурсен учител и заедно с Румяна Петрова, Юлиян Андонов, логопедът Людмила Иванова и психологът Иванка Петрова се грижат за тях.

„Работим с децата както в кабинетите, така и в класните стаи”, обясни Ивелина Иванова и допълни, че работата им дава много добри резултати.

„Важно е да помагаме на децата не само в обучението, но и да станат независими и да успяват сами да се справят в живота”, каза педагогът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама