Шаренкова чисти Паметника на Съветската армия

14:53, 16 дек 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група активисти, предвождани от председателя на форума “България - Русия” Светлана Шаренкова, започнаха акция по почистването на Паметника на Съветската армия, съобщи bTV. Те премахнаха надписи като „оставка”, тагове на графити и призив "Борисов на съд". В чистенето са се включили и младежи от БСП.

Монументът бе изрисуван за пореден път преди дни от четирима активисти на “Протестна мрежа”, начело с Манол Глишев. С черен спрей те написаха  „Лустрация“, „Правосъдие“ и „Съдебна реформа сега“, а отстрани има надписи „Борисов на съд“ и „Съдебна реформа“. Заради това те бяха задържани в 1 РПУ.

Шаренкова, която е член на Националния съвет на БСП и издател на русофилския в-к “Земя”, заяви, че “паметникът не им е виновен с нищо и тези, които изписват всякакви призиви, да се явят на избори и да ги спечелят, а не да пишат по паметници”.

Не на това мнение са граждани, които поставят искане за премахване на този паметник, защото според тях той е символ на окупацията на България от тогавашните съветски войски. Те апелират скулптурите да бъдат преместени в изградения музей на тоталитарното изкуство. Въпросът е поставен за решаване пред Столичния общински съвет (СОС), но за момента няма решение, припомня телевизията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама