„Туристическото обаяние на Русе и неговите околности“ донесе куп награди за ученици и студенти

15:06, 16 дек 15 / Култура 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Туристическото обаяние на Русе и неговите околности” беше темата на конкурса за живопис, графика и фотографии, който вдъхнови близо 70 участници. Днес бяха връчени наградите на най-добрите творби, съобщиха от Русенския университет.

Партньори в реализацията на инициативата са Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик”, Клуб за изобразителни изкуства „Палитра” при Русенския университет и Общинският младежки дом – Русе. Проектът е подкрепен и от общинска фондация „Русе - град на свободни дух” .

За конкурса са постъпили общо 104 творби от 68 млади автори. Най-многобройни са учениците – 27, следвани от студентите – 24. Журито, ръководено от ас. Валентина Радева, е селектирало 37 рисунки, 3 графики и 43 фотографии, които са подредени в изложба в топлата връзка между Ректората и Корпус 2 на Русенския университет.

В конкурса за рисунка първата награда отиде при Василена Георгиева, 3 курс Предучилищна и начална училищна педагогика. Журито определи две втори места – за Веселина Шаркова и Елица Кънчева от четвърти курс ПНУП, а третото място е също за студентка от Предучилищна и начална училищна педагогика – Стела Петкова.

Връчени са и две колективни награди – на ОУ „Братя Миладинови“ и СОУ „Васил Левски“.

Венелин Тодоров, докторант в БАН, е уловил с обектива си най-добрия кадър, показващ туристическото обаяние на Русе и околностите. Това показва класирането в раздела за фонографии. Второто място е за Милен Йорданов от СОУ "Васил Левски". В тази категория има две трети места - Дмитрий Куленков от СОУ "Васил Левски" и Елена Василкова, четвърти курс в специалност Предучилищна и начална училищна педагогика. Заради изключително презицната работа на участниците има и три поощрителни награди – за Цветелин Пенев, Надежда Колева и Явор Тодоров.

Отличените автори са получили грамоти, парични и предметни награди.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама