"Протестна мрежа": Г-жо Бъчварова, защо Анна Витанова все още е в МВР?

15:15, 16 дек 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден след като скандалната полицайка Анна Витанова беше забелязана в униформа и очевидно на работа по време на протест, от "Протестна мрежа" излязоха със специална декларация.

Витанова беше проверявана заради расистки постове в социалните мрежи, тя беше и в центъра на скандала около протестите в нощта на "белия автобус". От МВР обявиха, че са образували проверка срещу нея и предстои да бъде наказана, което очевидно не се е случило.

София Topnovini.bg публикува пълния текст на декларацията:  

Вечерта на 15.12.2015г. протестиращи граждани забелязаха отново сред униформените служители на МВР Анна Витанова. Това е същата полицайка, чието поведение два пъти досега МВР обеща да провери.

Служителят на МВР Анна Витанова прояви грубо насилие в нощта на 23 срещу 24 юли 2013 година, когато полицията атакува мирно протестиращи граждани около Народното събрание, за да разчисти път на депутатите, които избраха Делян Пеевски за председател на ДАНС. Достатъчно граждани свидетелстваха в медиите за нейното поведение и бяха готови да потвърдят всичко пред Инспектората на МВР. Но не бяха потърсени.

Служителят на МВР Анна Витанова прояви недопустимо поведение и използва расистки изрази на 16 юни 2015 година, когато полицията охраняваше столичния квартал „Орландовци“. В публичния си профил във фейсбук Витанова написа: „Ако си хванал повечко тен… гориш  “, а статусът й бе допълнен от настроение: „feeling да ни развържат ръцете… at Орландовци“.

Г-жо Бъчварова, тогава лично вие изразихте позиция и съобщихте, че ще има проверка на поведението на Анна Витанова. Тогава обаче главният прокурор Сотир Цацаров защити Витанова и призова „хайде да проявим малко повече уважение и разбиране към хората с униформа“.

Днес Анна Витанова отново е на улицата и отново е срещу протестиращи граждани. За нас това е провокация. Опровергайте ни като съобщите още днес:

Извършвани ли са проверки срещу Анна Витанова по повод случаите от 23 юли 2013 г. и 16 юни 2015 г.? Какъв е резултатът от проверките и наложено ли е наказание на Анна Витанова? Послушахте ли главния прокурор Сотир Цацаров да не закачате полицая Витанова?

Призоваваме синдикалните организации на служителите в МВР да бъдат нетърпими към нарушенията на своите колеги, за да разчитат на подкрепата на българските граждани, когато отстояват своите права.

Протестна мрежа 16.12.2015г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама