Пламен Константинов: Възможно е Русе да стане един от центровете на волейбола в България

15:20, 16 дек 15 / Спорт 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Възможно е Русе да бъде сред градовете, които са центрове на волейбола в България. Това може да стане стига да има приоритети", каза пред журналисти старши треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, който днес е на посещение в Русе. Той се срещна със състезателите от школата на ВК "Дунав", треньорите и клубното ръководство.

"Един треньор на подрастващи, когато имаш 30-40 деца, ти ставаш учител, ставаш майка, баща, ти си педагог, трябва да обърнеш внимание на това дете, защото не е най- важното да го направиш голям спортист, трябва да го възпиташ да стане човек. Това нещо изисква време,но когато мизерстваш, няма как да създадеш звезда.   

Ако искаме истински нещата да се променят, особено с подрастващите, трябва да имат достойно заплащане, да се обръща внимание на това нещо, както същото се отнася и за учителите. В общи линии ги слагам в една категория и не трябва да се омаловажава работата, както на едните, така и на другите", коментира Пламен Константинов. 

По- рано днес и Пламен Стоилов се е срещнал с националния селекционер. Русенският кмет е благодарил на Пламен Константинов, че лично е дошъл да зарадва подрастващите състезатели от волейболния клуб, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„През 2016-та Русе ще е европейски град на спорта. Имаме прекрасна нова спортна зала – „Булстрад Арена“, на която й отива атрактивен мъжки спорт като волейбола. Надяваме се да имаме шанса да посрещнем в Русе голямо Световно първенство по волейбол и да аплодираме в залата Пламен Константинов и целия отбор“, е заявил кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама