Зам. кметът Георги Камарашев поиска строг контрол спрямо тежките камиони, които увреждат общински пътища

17:05, 16 дек 15 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-строги мерки ще бъдат предприети срещу водачите на тежкотоварни камиони, които увреждат общински пътища. Инициативата е на заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който отговаря за устройството на територията и развитието.

Проф. Камарашев обсъди нуждата от затягане на контрола с началника на Районното управление на МВР във Велико Търново комисар Стефан Николов и директора на Регионална дирекция „Автомобилна администрация” Йордан Иванов.

Своите предложения дадоха също председателят на Сдружението на кметовете и кметски наместници „Янтра 2001” Благовеста Факирова, както и експерти от общинската дирекция „Строителство и устройство на територията”.

Една от най-широко дискутираните теми касаеше дърводобива и нарушаването на ограниченията за движение на тежкотоварни камиони по общинските пътища. Проф. Георги Камарашев изиска от представителите на МВР и РД „Автомобилна администрация” да локализират местата, където най-често не се спазват забраните. Обсъдено бе скорошно предприемане на акции от контролните органи спрямо нарушителите.

По искане на проф. Георги Камарашев на 22 декември ще бъде свикана общинската комисия по транспорт, организация и безопасност на движението, пред която също ще бъдат поставени конкретни казуси и въпроси за решаване.

Ще бъдат разгледани също мнения и предложения от жители на старопрестолния град и населените места. Един от поставените въпроси е за шума и изгорелите газове от автобусите, които обръщат на ул. „Теодосий Търновски”, под студентските общежития. Друг от сигналите е за кръстовището между улиците „Зелена”, „Христо Караминков” и „Бузлуджа”.

От МВР бе изисквано предоставянето на актуализирана информация за най-рисковите за пешеходците места.

Една от мерките, които ще бъдат взети, е да продължи монтирането на допълнително осветление над пешеходните пътеки, с цел подобряване на видимостта. По-строг ще е контролът и срещу нарушителите – както спрямо тези, които пресичат неправилно, така и спрямо шофьорите, които отнемат предимството на пешеходците.

Заместник-кметът проф. Георги Камарашев бе запознат с идея на отдел „Техническа инфраструктура” за изготвянето на Наредба за общинските пътища. Текстовете й, заедно с нуждата от актуализиране ще бъдат разгледани подробно по време на заседанието на транспортната комисия на 22 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама