Патриция Колева от Разград е сред призьорите на националния конкурс "От Коледа до Васильовден"

17:08, 16 дек 15 / Култура 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриция Колева от клуб „Слово“  при Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ е сред призьорите в раздел „Проза“ на националния конкурс "От Коледа до Васильовден", съобщиха от Центъра. Петнадесетгодишната Патриция е класирана на второ място в трета възрастова група за есето „За Коледа и коледните чудеса“.

Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката и Национален дворец на децата и е включен в националния календар на МОН.

В раздела, в който се състезава Патриция, 186 творби са оценявани от жури в състав: Румяна Пашалийска – уредник на Дом-музей „Ангел Каралийчев“ при Национален дворец на децата, Цветелина Василева - специалист-организатор „Програми“ в НДД, Мартина Янева – специалист- организатор в ОМД.

Наградите са връчени на официалната церемония в Националния дворец на децата от председателя на журито Румяна Пашалийска.

За четвърта поредна учебна година Патриция Колева е активен кръжочник и в клуб „Репортери“ към ЦУТНТ.  Тя е ученичка в девети клас  в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Клуб „Слово“ е новосформиран клуб, чиято дейност е свързана както с личното творчество, така и със сценични изяви. В петък, на 18 декември, в 13.00 часа в читалище „Напредък“ в партньорство със СОУ „Христо Ботев“  клубът ще представи  коледен спектакъл. Изявата е включена в културния календар на община Разград. Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама