Застреляха бизнесмен в центъра на Варна (обновена)

18:29, 16 дек 15 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
65-годишният бизнесмен Тинко Георгиев бе убит в дома си срещу Арменската църква във Варна. Тежкото криминално престъпление е станало в апартамент на първия етаж на жилищна кооперация на ул. "Хан Крум“ в следобедните часове. Сигналът в полицията е подаден около 17 часа. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Пред къщата на убития хотелиер е паркиран джипът му с добричка регистрация и номер 4400. 

На местопрестъплението има екипи на полицията и автомобил на криминалистична лаборатория. Цялата улица е отцепена от униформени. В момента на мястото текат процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство, което се води под надзора на Варненската окръжна прокуратура. От полицията отказват да дадат подробности за убийството, но според източници на Topnovini.bg убитият е познавал килъра си. Входовете и изходите на града са завардени, всички превозни средства се проверяват, което доведе до километрични задръствания.

Разстреляният Тинко Георгиев е собственик на хотел  "Владислав Варненчик“ на Златни пясъци. От дълго време между него и издирвания Иво Гела върви спор за хотела, а преди шест – седем месеца Тинко Георгиев е спечелил делото на последна инстанция, припомня сайтът "Афера".

Процесът се влачи с години. Тинко Георгиев твърди, че е бил принуден да продаде дялове на фирмата си "Здравец тур" си на ВИС и Иво Гела. Като собственик на хотела след това се явява кипърска офшорка. На около 15 милиона лева се оценява хотел "Владислав Варненчик" на Златни пясъци. Тинко Георгиев твърди приживе, че е бил принуден да стане съдружник с бащата на Гела – Иван Иванов, който е управител на "Варна мотърс“ ЕООД. На финала той прехвърля хотела на Гела, а сделката е изповядана от нотариус Янчо Несторов.

Тинко Георгиев е известен с прякора си Зърнаря, тъй като се занимава и със зърнен бизнес в Добрич. Преди месеци друг враг на Иво Гела – Наско Ластика, умря внезапно, като се твърдеше, че органите му отказали и имал тумор в главата. Ъндърграундът обаче и до днес се съмнява, че е бил отровен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама