Преподавателят от Софийския университет: Не съм учител по физкултура, за да карам студентите да правят лицеви опори

21:30, 16 дек 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподавателят по международно публично право в Софийския университет, който е предложен за уволнение заради сигнал на негов студент за непристойното му поведение, ще съди висшето училище. В интервю за София topnovini.bg гл. ас. д-р Чавдар Стоянов обясни, че скандалът е нагласена кампания, която цели да го дискредитира и категорично отрече обвиненията на студента си.

Припомняме, че студент от правния факултет сигнализира за неприлично поведение към него от страна на преподавателя му Чавдар Стоянов. По думите на Д.П. Стоянов го е накарал да се съблече до кръста и да направи 110 лицеви опори. По-късно в същия ден момчето твърди, че е получило есемес от асистента, който гласи: „Звънни в събота да пием кафе, ако имаш време“.

„Аз не съм учител по физкултура или преподавател в НСА. Аз съм човек, който е хетеросексуален и не ме удивляват или възбуждат мъже. Второ нямам интерес към конкретния човек, защото той е един невъзпитан, комплексиран, мъничък човек, който няма с какво да ме впечатли“, заяви пред София topnovini.bg Чавдар Стоянов. Преподавателят разказа още подробности относно въпросния студент.

„Не съм изпращал съобщение на господина, тъй като нямам никакво отношение към него, както и към другите студенти. Той три пъти подред си позволи да не идва на упражнения. Четвъртият път дойде, нищо не поиска да напише. След като го помолих да дойде следващия път с написана писмената си работа, той заяви: „Ще видите какъв скандал ще ви спретна“, тресна вратата и излезе. Аз съм информирал ректора на СУ по тези въпроси. Всички във факултета знаем, че проблемът не е този, който се появи във вестника – за лошия преподавател, изпратен да тормози добрите студенти. Аз може да имам всякакви особености, но никога не съм си позволял да имам близост с никой студент“, твърди д-р Стоянов.

Неговата версия за случилото се е, че някой от студентите е взел телефона му и е изпратил компрометиращия есемес.

„Аз имам този неприятен навик да си оставям телефона и да ходя да пуша. Мисля, че тази ситуация е използвана от студенти много неприятно с цел да бъда злепоставен и да бъда вкаран в обяснителен режим. Доколкото разбрах смс се състои в това искате ли да пием кафе. Аз такъв неадекватен смс не бих изпратил никога. Освен това не мога да имам специално отношение към господин, който се държа най-нагло от всички 190 студенти и така безцеремонно нарушаваше целия процес. Това е възможно най-слабият студент“, каза още преподавателят.

Той подчерта и факта, че не е бил поканен на факултетния съвет, което по думите му е нарушение на правилата.

„ Не бях поканен, за да бъда изслушан и да кажа моята гледна точка. Второто е, че се дава едната гледна точка – на студентите, а не се дават 110 подписа в моя подкрепа, които съществуват в две паралелни подписки“, добави още юристът.

Той е категоричен, че ако бъде уволнен заради скандала, ще потърси правата си по съдебен път. Екипът на София topnovini.bg неколкократно днес се опита да се свърже с декана на факултета Сашо Пенов, както и със заместника му – Юри Кутев. И двамата не отговарят на обажданията. Екипът ни ще продължи с опитите да се свърже с г-н Пенов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама