Пловдив с още двама заместник-кметове

07:43, 17 дек 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От пет на седем нарастват заместниците на пловдивския кмет Иван Тотев. Структурните промени в общинската администрация предстои да бъдат гласувани днес на сесията на Общинския съвет.

Припомняме, че още в началото на ноември тази година Тотев заяви, че със сигурност ще има увеличение на зам.-кметовете и разделяне на някои от досегашните ресори.

Ресорът "Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики", за който в предния мандат отговаряше зам.-кметът Стефан Стоянов, се разделя на две: "Образование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество" и "Култура и туризъм".

Другото ново заместниккметско място се оформя с разделяне на досегашния ресор "Обществен ред и транспорт" на "Обществен ред" и "Транспорт". В момента ресорен зам.-кмет е Георги Маринов, който най-вероятно ще поеме обществения ред, докато за транспорта се спрягат няколко имена, сред които и това на Борислав Кръстев.

Според пловдивския кмет структурните промени се налагат заради новите предизвикателства и най-вече големите цели през новия мандат - успешното представяне на Пловдив като Европейска столица на културата, финализиране на големия транспортен проект и др.

В момента заместници на Тотев са Георги Маринов, Стефан Стоянов, Георги Титюков - спорт, младежки и социални дейности, Розалин Петков - икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците, и Димитър Кацарски - общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции.

Предложението за структурни промени засяга и трансформиране на съществуващата дирекция "Култура, образование и развитие" в дирекция "Култура и културно наследство" и дирекция "Образование, развитие и международно сътрудничество".

Предлаганите промени касаят още няколко общински отдела - за приватизация, следконцесионен и следприватизационен контрол, материално-техническо обслужване, общински имоти и др.

Общата численост на общинската администрация - делегирана от държавата дейност, се намалява от 367 на 353 щатни бройки, докато бройката на администрацията, дофинансирана с приходи от общински характер, нараства от 95 на 125 щатни бройки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама