34-ма чужденци и четирима каналджии са задържани край Царево и Приморско

08:18, 17 дек 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредни два случая на трафик на нелегални имигранти през нашата граница са установени от органите на реда, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В малките часове на вчерашния ден служители от Граничен полицейски участък – Царево подали сигнал за спиране със стоп-сигнал на микробус „Пежо Боксер“, със софийска регистрация. Колата обаче не е спряла, а по-късно е открита в района на пътния възел за Китен без шофьор. При проверка на микробуса в товарното му отделение са открити 15 мъже, нелегално преминали на територията на България.

Граничарите от участъците в Царево и Приморско предприели бързи действия и скоро заловили водача на микробуса. Това е криминално проявеният Д. Б. на 33 години от София, който успял да се укрие, ползвайки лек автомобил (т.нар. „отцепка“) – „Ланчия Либра“. Колата била управлявана от друг криминално проявен столичанин - М. Д. на 48 години, а с нея се придвижвал и 34-годишният К. С. от Добринище, също познайник на полицията.

Шофьорът на микробуса направил пълни самопризнания по случая. Нелегално преминалите са отведени в сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас, а тримата българи са задържани за срок от 24 ч., като срещу тях е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.

Същевременно около 06.45 ч. в село Веселие, община Приморско, граничари спрели за проверка микробус „Фиат Дукато“, с монтанска регистрация. Зад волана на превозното средство бил още един криминално проявен софиянец - Д. Г. на 36 години. В товарното отделение на микробуса са били натъпкани 19 мъже от афганистански и пакистански произход, нелегално преминали на територията на България.

Шофьорът е задържан за срок от 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Нелегалните имигранти са отведени в сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама