Купуват нова техника за учениците от земеделската гимназия в Попово

08:18, 17 дек 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова техника за три специалности запуки Професионалната гимназия по селско стопанство „Н. Пушкаров“ в Попово. За четвърта поредна година  училището участва успешно в Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование“ с проект „Чрез нова техника към модерно земеделие и качествено професионално образование“. Основната цел на проекта е повишаване на относителния дял на трудова и социална реализация на завършващите училището чрез осигуряване на материално- техническа база за специалностите «Механизация на селското стопанство», «Цветарство» и «Производител на селскостопанска продукция», „Растителна защита и агрохимия ”.

Училището закупува агрегат за растителна защита с компютър за управление, приспособление за прибиране на слънчоглед, раздробител за слънчогледови стъбла, радионавигационен GPS приемник за навигация на селскостопански машини, както и друга техника. Тя ще бъде комплектована с закупените по проекта на по ранен етап нов трактор и зърнокомбайн.

"Така учениците, обучавани в нашето училище, ще подобрят знанията, уменията и компетенциите си и ще ги прилагат с изцяло обновена  селскостопанска техника. С реализирането на този проект се насърчава предприемаческият дух на учениците и интересът им към новостите в  селскостопанското производство, помага им  да се наложат като конкурентноспособни на пазара на труда специалисти", обявиха от училището.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама