Лекарите от Медицински център 1 в Пловдив преглеждат безплатно и без направления до Коледа

08:32, 17 дек 15 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекарите от Медицински център 1 – Пловдив, започнаха предколедна акция по безплатни прегледи и консултации.

От днес - 17 декември, до 25 декември гражданите ще могат да ползват услугите на гинеколози, очни, кожни и УНГ специалисти,  ендокринолози, кардиолози, нефролози, ортопеди, уролози, гастроентеролози, хирурзи, невролози, педиатри, ревматолози за деца и възрастни.

От пациентите не се изисква да представят направления от личните лекари, тъй като в края на годината има недостиг. Необходимо е само да си запишат час на регистратурата - 032/644-222, разказват от лечебното заведение.

От центъра припомниха също, че остават по-малко от 2 седмици, в които всяко здравноосигурено лице има право да смени първоначално избрания личен лекар с друг, който е сключил договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Формулярът за смяна, където здравноосигуреното лице вписва своите лични данни,  може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. Той е поместен в секция „Вие питате“. При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента, това става по служебен път. Хронично болните трябва да предоставят на новоизбрания личен лекар своята рецептурна книжка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама