Местан: Няма да подкрепим Екатерина Захариева, просто защото сме опозиция

08:43, 17 дек 15 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма да подкрепим кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър, просто защото сме опозиция. ДПС ще гласува, както гласува една опозиция за всякакви персонални промени в този кабинет“. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан.

По повод темата за предсрочни парламентарни избори Местан подчерта, че ДПС няма ресурс да предизвика нови избори. Той заяви още, че сегашното правителство не е способно да генерира реформи.

„ДПС едва ли има ресурс със своите 36 народни представители да предизвика парламентарна криза. Няма успешен вот на недоверие в България. Колко дълго ще управлява това правителство зависи и от опозицията, но преди всичко зависи от това доколко ще бъде успешно това управление. Това правителство не може да генерира реформи, закото самите те се нуждаят от реформиране“, каза лидерът на ДПС.

Местан беше помолен да коментира и изказването на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който заяви, че „олигархията си има държава“.

„Изненадан съм, че това е реч на председател на най-важния съд – ВКС. Това означава, че ние наистина имаме проблем. Моят призив към Лозан Панов и протеста е да положим усилие за свикване на Велико народно събрание, за да направим тези реформи“, заяви Местан.

Той подчерта, че „изчегъртването“ на ДПС от властта не помага за реализирането на реформите в България.

„Тази политика на изчегъртване на ДПС бележи успехи всеки ден – ние не сме във властта вече година и половина. Ако сме универсалното зло, защо като ни няма в управлението реформите не се случват? За оставането на Петър Москов на поста направих коментар още преди това да се случи. Аз казах, че те ще останат във властта.Имам чувството, че ДСБ не са мръднали от позицията си в парламента“, заями Лютви Местан.

Лидерът на ДПС неведнъж заобиколи въпроси на водещите относно Ахмед Доган и информацията, че двамата са в конфликт.

„Доган е естественият лидер на ДПС. Ако някой може да посочи поне един факт за такова отношение, тогава ще коментирам“, заяви Местан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама