Общински съветник от Червен бряг в ареста за отвличане и побой

10:31, 17 дек 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от Червен бряг Анатолий Иванов е арестуван за отвличане и побой заедно със сина си Мирослав, предаде Нова телевизия. Според показанията на пострадалия Йордан Чеков от с. Чомаковци, двамата се нахвърлили върху него докато се прибирал към дома си, сложили чувал на главата му и го закарали в тяхна база. След това го окачили с главата надолу, започнали да го бият и заплашват с пистолет.

Допълнителни черни отсенки към случката добавя фактът, че има сериозни съмнения за полицейска закрила на обвинените в тежкото престъпление. Чеков е категоричен, че полицията се опитва да прикрие случая. Пристигналите на мястото униформени повече от половин час не посмели да влязат в базата, а тази хипотеза се потвърждава от пожелал анонимност полицай.

„В събота сутринта се прибирах към дома си. Те се нахвърлиха върху мен, сложиха ми един чувал на главата, качиха ме на някакъв ченгел и започнаха да ме бият. 3 часа ме държаха закачен надолу с главата. Закараха ме в базата на Анатолий, той самият и синът му ме пребиха, той самият ме върза на ченгела. Дойде синът му, опря ми пистолет в главата. След това докараха някакво друго момче от Горник, пребиха го от бой и го пуснаха. И той е отишъл в полицията“, разказва пред репортерите пребитият Йордан Чеков.

Началникът на полицията в Червен бряг Лидия Петкова отказва коментар по телефона с обяснението, че е в отпуск. Набитият Йордан пък е прегледан лично от шефа на болницата в града д-р Костадинов. По думите на лекарите от „Спешна помощ“ пострадалият въобще не е постъпвал в отделението. Д-р Костадинов на свой ред отказва коментар.

Анатолий Иванов и синът му са задържани. Повдигнати са им обвинения, остават в ареста за срок до 72 часа. Случаят е поет от Върховната касационна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама