Свидетел по делото "Сидеров": Депутатите се качиха на самолета с бутилка уиски

10:43, 17 дек 15 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу депутата от „Атака“ Волен Сидеров за инцидента на летище „Варна“ продължава с разпит на свидетели. Първият свидетел по делото днес беше Гален Монев – бивш депутат от „Атака“. Той детайлно разказа как е преминал полета на народните представители, както и събитията на самото летище.

Припомняме, че конфликтът на летището възникна след скандал на борда на самолет между депутати от „Атака“ и френски дипломат. Намесиха се и пътници, а на летището беше извикана полиция. По време на скандала пострада леко полицай. Според обвинението скандалът е провокиран от Сидеров и спътниците му.

Гален Монев обясни пред съда, че още преди излитането на самолета депутатите са изпили по питие, а на борда са се качили с бутилка уиски. По думите му скандалът е провокиран от забележка на френския дипломат Стефани Дюмортие към Сидеров, който говорел приповдигнато и на висок тон. Скандалът ескалирал след намесата на пътници в самолета. Репликата, която Монев е запомнил най-ясно от самолета била: „Който се е...ва с „Атака“ ще бъде бит и е..н“.

На днешното заседание ще бъдат разпитани още свидетелите Цанко Сотиров, Станислав Христов и Манол Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама