Обвиниха бивша директорка на куриерска фирма, присвоила 51 хил. лв.

11:43, 17 дек 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвинителен акт за длъжностно присвояване внесе Районната прокуратура в Пловдив срещу 36-годишната Наталия Р., бивш изпълнителен директор на куриерска фирма.

Наталия P. е предадена на съд за това, че за периода от 11 май 2011 г. до 27 февруари 2013 г. в Пловдив в качеството си на регионален директор на търговско акционерно дружество, е присвоила 51 000 лева, собственост на дружеството.

Установено е, че обвиняемата е взела парите на няколко пъти по четири механизма.

При първия Наталия Р. завишавала сумите на наложени платежи, без да има разходооправдателни документи за това, при втория - правила техническа грешка в началното салдо в дневния отчет и така коригирала данни, по третия – завишавала сумите на наложените платежи, което касаело приходите и разходите в друг офис в Пловдив, а по четвъртия - намалявала началното салдо в справка "Дневен отчет".

Като регионален директор тя е разполагала с права да тегли суми от банковите сметки на търговското акционерно дружество и да ги внася за покриване на текущите разходи, както и да плаща разходи за сметка на дружеството от изтеглените от банката и наличните в касата средства. За извършените разплащания обвиняемата съставяла справка "Дневен отчет" в края на всеки работен ден, в който отразявала данните за касовите приходи и разходи в офиса. Събраните доказателства сочат, че обвиняемата е имала възможност да прави корекции в дневните отчети, защото разполагала с достъп до ползваната компютърна програма на фирмата.

Наталия Р. не се е признала за виновна. Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи първо заседание по делото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама