Криминалисти разпитват съседи на застреляния във Варна хотелиер

11:50, 17 дек 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пистолет със заглушител е използвал килърът на 65-годишния Тинко Георгиев, съобщиха за Topnovini.bg източници, близки до разследването. Убиецът и жертвата най-вероятно са се познавали, защото входната врата на апартамента на сем. Георгиеви не е взломявана. От това може да се направи обосновано предположение, че бизнесменът е отворил на неизвестния засега гост и го е поканил в жилището си на първия етаж, където се разигра тежкото криминално престъпление.   

По бизнесмена е стреляно няколко пъти, сочат събраните веществени доказателства от местопрестъплението, където днес тече повторен оглед. Никой от съседите не е чул изстрели, което кара разследващите да смятат, че използваното за убийството оръжие е било със заглушител. 

Бизнесменът бе убит около 17 часа в сряда в апартамента си на първия етаж на ул. "Хан Крум" – срещу Арменската църква. Извършителят на тежкото криминално престъпление все още не е идентифициран, въпреки че по фасадата на кооперацията, в която живее семейството на Георгиев, има много охранителни камери.

По информация на Дарик убиецът е бил облечен с палто и е носил шапка с козирка. Според други източници той е бил и с мустаци. Полицията разпитва живеещите и работещите в съседство дали са видели мъж, отговарящ на това описание.

Разстреляният Тинко Георгиев е собственик на хотел  "Владислав Варненчик“ в курота Златни пясъци. Открай време между него и издирвания от Интерпол Иво Гела върви спор за хотела, а преди около половин година убитият е спечелил делото във Върховния касационен съд.

Още за схемата на обсебване на хотел "Владислав Варненчик" можете да прочетете ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама