Куцкова: Професионализмът ти няма как да бъде оценен, ако се противопоставяш на силните на деня

11:56, 17 дек 15 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След гласуването на Висшия съдебен съвет (ВСС) стана ясно, че който си позволява да се противопоставя на силните на деня, няма шанс да бъде оценен от гледна точка на професионалните си качества. Искрено съжалявам, защото колегите ми много разчитаха този път изборът да стане.

Така съдия Нели Куцкова коментира втория отказ на ВСС да я избере за председател на Софийския апелативен съд (САС), съобщава "Фокус". Гласовете бяха 8 "за", 11 "против" и четирима "въздържали се".

Тя добави, че ѝ е мъчно, тъй като хората в съда са имали вяра в нея и наистина са очаквали тя да поеме председателския пост. Тя дори отправи апел към работещите в САС.  

"Колеги, не се поддавайте на това", заяви Куцкова и допълни, че все още не е преценила дали да обжалва решението, тъй като "очевидно не била желана от мнозинството". 

Според нея думите на премиера Бойко Борисов, че е политически обвързана, не са повлияли на решението на членовете на ВСС да не я изберат за ръководител на САС. Тя припомни, че днешният резултат от гласуването е почти еднакъв с предходното през април, когато той не се е изказвал.

"Казах на председателя на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров, че се учудвам как са ми дали толкова положителна оценка, след като съм такъв разединител. Призовах всеки, който смята, че съм или бих упражнявала обществен натиск, който прилича на корупционен, както казаха, да попита съдиите от Софийски окръжен съд дали има един такъв случай през 11-те години, в които съм била председател. Чух едни обяснения за политическото ми минало, от което не се срамувам, защото нищо нередно не съм направила, когато съм била в изпълнителната власт. Не чух нищо за лоша работа като съдия - мързел, безотговорност или корупция, които биха били много сериозни основания да не бъда избрана", каза още Куцкова.

Тя добави, че повече от година и половина няма титулярен председател на САС, но институцията си върши работата добре и тази година се очертава съдът да приключили повече дела, отколкото миналата. Куцкова дори предположи, че настоящият ръководител на САС Стефан Грозев може да изкара един мандат като изпълняващ функциите на председател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама