Седем стават заместник-кметовете в Пловдив, Амелия Гешева поема културата и туризма

12:12, 17 дек 15 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отделен заместник-кметски ресор "Култура и туризъм" ще има вече в Община Пловдив по силата на приетите на днешната общинска сесия промени в структурата на местната администрация. 39 от съветниците в залата гласуваха за промените, шестима бяха против, а двама се въздържаха.

Ресорът "Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики", за който в предния мандат отговаряше зам.-кметът Стефан Стоянов, се разделя на две: "Образование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество" и "Култура и туризъм".

"Ще номинирам Амелия Гешева за новото заместниккметско място. Тя е човек с достатъчно богат опит в областта на културата и изкуството. През последните четири години тя се грижи за културния календар в Стария град и не само, положи много усилия и свърши много работа за възвръщане духа на Стария Пловдив", коментира кметът Иван Тотев.

Другото ново заместниккметско място се оформя с разделяне на досегашния ресор "Обществен ред и транспорт" на "Обществен ред" и "Транспорт". В момента ресорен зам.-кмет е Георги Маринов, който най-вероятно ще поеме обществения ред, докато за транспорта се спрягат няколко имена, сред които и това на Борислав Кръстев, който е ръководител на големия транспортен проект.

Новият зам.-кмет по транспорт ще отговаря пряко за организацията на транспорта и за дейностите, свързани с паркирането и "Синя зона".

Част от приетите днес струкктурни промени е и прекратяване дейността на ОП "Европейски политики и сътрудничество".

Все още няма яснота за замкметските места в шестте районни кметства, каза още Тотев. По думите му ГЕРБ при всяко положение ще искат заместническо място в район "Южен", където кметът Борислав Инчев единствен не е от управляващата партия, а от Патриотичния фронт.

Общият ръст на числеността на администрацията в Община Пловдив е с 16 бройки, обяви Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама